Motorne žage se razlikujejo med seboj

Motorne žagePrav vsak je že zagotovo držal v roki motorno žago, velika večina pa je z njo že upravljala. Vendar pa niso vse motorne žage enake ampak se med seboj razlikujejo po različnih lastnostih in karakteristikah. Z obiskom spletnega portala motornezage.najblog.si, pa boste o motornih žagah izvedeti vse kar vas zanima.

Glavne lastnosti po katerih se motorne žage razlikujejo med seboj je moč motorja in dolžina meča. Motorni del žage sestavlja enocilindrski dvotaktni motor, za katerega obratovanje potrebujemo bencin oziroma bencinsko mešanico. Bencinski motorji, ki se uporabljajo za motorne žage so različnih moči, odvisno od del, ki naj bi jih z motorno žago opravljal. Manjše motorke, ki so primernejše za nezahtevna opravila uporabljajo motorje moči 0,75 kW, medtem ko imajo profesionalne motorne žage, ki jih povezujemo z težjimi opravili, motorje moči tudi več kot 6 kW.

Od moči motorja je odvisna tudi dolžina meča, ki ga ima lahko motorka nameščena. Najmanjši rezalni meči so dolgi okrog 35 cm, medtem ko so specialne motorne žage ponašajo tudi z meči daljšimi od 100 cm.