Kakšna notranja vrata vgraditi?

Notranja vrataČe se tudi vi odločate kakšna notranja vrata vgraditi v svoj dom, vam zagotovo ni lahko, saj je na tržišču ogromno različnih vrst vrat, od katerih imajo vsaka svoje edinstvene lastnosti. V pomoč pri odločanju vam bodo opisi posameznih vrst vrat, ki jih lahko preberete, če kliknete tukaj.

V preteklosti so bila kot edina prisotna lesena notranja vrata, ki se danes, kljub drugim vrstam vrat, še vedno najpogosteje uporabljajo. Lesena vrata v vaš dom prinesejo občutek domačnosti in in povezanosti z naravo.

Nekoliko bolj modernega izgleda so aluminijasta vrata, ki so se od začetka uporabljala predvsem v sodobnih poslovnih objektih. Tudi steklo je vse bolj uporabljeno. Taka notranja vrata naredijo vaše stanovanje zelo moderno, prosojnost vratnega krila pa zna včasih biti dobrodošlo, zaradi večjega prehoda svetlobe. Če vam klasična vratna krila niso pogodu, se lahko odločite za drsna notranja vrata, ki vam pomagajo varčevati s prostorom. Taka vrata se uporabljajo za pregrajevanje dnevnih sob, primerna pa so tudi za zagotavljanje zasebnosti na WC-jih in ostalih prostorih vaše hiše.