Klimatske naprave se pojavljajo v različnih oblikah

Klimatske napraveMarsikdo danes razmišlja o nakupu klimatske naprave, vendar ta odločitev zaradi različnih vrst klim sploh ni preprosta. Danes na trgu poznamo štiri glavne vrste klima naprav, ki se med seboj razlikujejo predvsem po načinu vgradnje.

Tako prvi tip klima naprav predstavljajo okenske klimatske naprave, ki se danes vse manj uporabljajo, prav zaradi njihove nerodne montaže. Za vgraditev te naprave je potrebno odrezati del okna in napravo vstaviti v okno tako, da polovica klime gleda na zunanjo stran, polovica pa na notranjo stran okna.

Njihovo izboljšavo predstavljajo klima naprave brez zunanje enote. Gre za klimo, ki nima zunanje enote oziroma hladilnega kompresorja. Uporabljamo jih takrat ko zaradi kakršnegakoli vzroka zunanje enote ni mogoče montirati. Kljub temu pa ne gre brez razbijanja in vrtanja sten, saj je potrebno za delovanje naprave v zid narediti dve odprtini.

Tretji in najbolj močan način hlajenja pa predstavljajo split klimatske naprave, ki so sestavljene iz zunanje in notranje enote. Od vseh klima naprav ta omogoča največjo hladilno moč in številne dodatke, zato se tudi najpogosteje uporablja.