PVC okna: katere so prednosti?

PVC oknaŽelite zamenjati vaša stara okna pa ne veste za katera okna se odločiti. PVC okna združuje veliko dobrih lastnosti, ki uporabnikom zagotavljajo prijetno bivalno klimo v prostoru in dolgo brezskrbno življenjsko dobo samih oken. Več o tem najdete na spletni strani www.urejam.si.

 

V današnjem času so že za vse predmete, katere je potrebno vgraditi v stanovanjsko hišo, postavljeni določeni standardi in tako je tudi z okni. Tako morajo okna dosegati določeno stopnjo izolativnosti, ki zagotavlja nizke toplotne izgube. V primerjavi z standardnimi lesenimi okni so PVC okna veliko bolj toplotno učinkovita.

 

PVC okna so sestavljena iz sodobnih PVC profilov, ki so dimenzijsko zelo stabilni in odporni na vse vremenske vlive. Do živega jim ne morejo tudi sončni žarki in UV-sevanje. Profilov ni potrebno dodatno barvati in tako ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja, kot je to značilno za okna z lesenim okvirjem. Gospodinje le vsake toliko časa, skupaj z čiščenjem okenskih stekel, obrišite še okenske okvirje, domači mojstri pa občasno podmažite okovje in tesnila.

 

PVC okna so izredno požarno varna, saj vsebujejo veliko klora, ki preprečuje da se okenski profil vname. Oken ne napadajo črvi in podobni škodljivi, za njegovo izdelavo pa ni bilo uničeno nobeno drevo. Prednost PVC oken je tudi poljubna barva okenskih okvirjev, saj vam lahko prizvajalci takih oken, okenske profile obarvajo v poljubno barvo, znotraj standardne RAL lestvice. PVC okna pa lahko dobite tudi v barvi različnih imitacij lesa. PVC okna so tudi veliko cenejša od klasičnih lesenih oken, njihova vgradnja pa je zelo enostavna.